Тъканна Банка №1 В Германия!Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 18:00
Стволови клетки от тъканта на пъпната връв, Мезенхимни стволови клетки (MSC)

Добри причини за съхранението на стволови клетки. Защо трябва да го направите?

 

Тъканта на пъпната връв съдържа голямо количество млади, жизнеспособни мезенхимни стволови клетки и представлява обещаващ източник за лечение в регенеративна медицина и имунологията.

Изборът за съхранението на тъкан от пъпната връв във Vita34 е сравнително нова възможност пред младите семейства. Мезенхимните стволови клетки (MSC), имат способността да се диференцират in vitro. Досега MSC са изолирани от костен мозък, мастна тъкан и други съединително-тъканни структури. Въпреки това, тъканта на пъпната връв изглежда е един от най-богатите източници на MSC: Според американско проучване най-наситена със стволови клетки е тъканта от пъпната връв, следвана от костния мозък на второ място и мастната тъкан, за момента, на последното трето място.

Поради високия потенциал за диференциация, учените и лекарите се надяват да разработят екстензивни терапии с помощта на MSC. В допълнение към потенциала на мултипотентните стволови клетки, MSC имат имуноподтискащо и имуномодулиращо действие. Понастоящем MSC се използват в над 4000 клинични проучвания в световен мащаб, напр. при заболявания на съдовата система, при автоимунни заболявания или при артроза на ставите. Вече става очевидно, че автоложните МСК се използват по-често от алогенните стволови клетки. Младите, здрави МСК (както и в тъканта на пъпната връв) имат по-добри характеристики от тези на МСК, придобити по-късно в живота или от пациенти с хронични заболявания.

КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ - ПРЕДИМСТВА И СПЕЦИАЛНИ СВОЙСТВА

КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ - ПРЕДИМСТВА И СПЕЦИАЛНИ СВОЙСТВА

Стволовите клетки от кръвта на пъпната връв и тъканта на пъпната връв са истинско съкровище. Съхранената проба със стволови клетки е на разположение за цял живот и осигурява спокойствие. Ако е необходимо, кръвта от пъпната връв може да се размрази и да се използва като част от медицинските терапии.

прочетете повече

СЪХРАНЕНИЕ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ ВЪВ VITA34

СЪХРАНЕНИЕ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ ВЪВ VITA34

Vita34, най-опитният доставчик в немско-говорящия свят, е вашият компетентен партньор за съхранение на кръв и тъкан от пъпна връв. За да сме сигурни, че клетките на вашето дете са с най-доброто качество в продължение на много години, ние разработихме надеждни процеси и безопасни материали за съхранение.

прочетете повече

ТЪКАНТА НА ПЪПНАТА ВРЪВ – ОСОБЕНО БОГАТА НА ЦЕННИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

ТЪКАНТА НА ПЪПНАТА ВРЪВ – ОСОБЕНО БОГАТА НА ЦЕННИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Пъпната връв е връзката между майката и детето. Тя съдържа много кръвоносни съдове, в които кръвта на пъпната връв пулсира. За да бъдат защитени, те са покрити с тъкан от пъпна връв, която ги предпазва и поддържа.

прочетете повече

УПОТРЕБАТА НА УМБЛИКАЛНАТА КРЪВ В МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА

УПОТРЕБАТА НА УМБЛИКАЛНАТА КРЪВ В МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА

Изследователските области на регенеративната медицина са много обширни и изключително обещаващи. Водещи учени смятат, че в близко бъдеще всеки седми човек ще има нужда от клетъчна терапия през живота си. Затова Vita 34 работи за усъвършенстване на кръвта на пъпната връв и за постоянното разширяване на приложението й.

прочетете повече

ТЪКАННА БАНКА СЕЛСФОРГУД ЕООД © 2021