Тъканна Банка №1 В Германия!Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 18:00

УПОТРЕБАТА НА УМБЛИКАЛНАТА КРЪВ В МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА


Изследователските области на регенеративната медицина са много обширни и изключително обещаващи. Водещи учени смятат, че в близко бъдеще всеки седми човек ще има нужда от клетъчна терапия през живота си. Затова Vita 34 работи за усъвършенстване на кръвта на пъпната връв и за постоянното разширяване на приложението й.

Изследователските области на регенеративната медицина са много обширни и изключително обещаващи. Водещи учени смятат, че в близко бъдеще всеки седми човек ще има нужда от клетъчна терапия през живота си. Затова Vita 34 работи за усъвършенстване на кръвта на пъпната връв и за постоянното разширяване на приложението й.

„От много години се занимавам с изследването на стволовите клетки и кръвта от пъпната връв. Убедена съм, че кръвта и тъканта от пъпната връв ще бъдат широко използвани в бъдеще в медицината.“ - Д-р Маргит Мюлер (специализиран медицински и научен отдел)
В медицината на бъдещето, клетките ще бъдат утвърдени като терапевтичен компонент. В продължение над 24 години екипът за научни изследвания и развитие на Vita 34 - биолози, биохимици и медицински техници - е посветен на изследването на кръв от пъпна връв и тъканни стволови клетки. В сътрудничество с реномирани университети и изследователски институти, Vita 34 изследва нови възможности за лечение на сърдечносъдови заболявания, заболявания на кръвотворната система и диабет тип 1. Много лекари и учени, също  като Vita 34, варват че съществува огромен медицински потенциал в терапиите със стволови клетки. Vita 34 активно оформя това развитие.

Тук представяме избрани изследователски проекти с кръв от пъпна връв за някои заболявания и показания:

ОСНОВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Vita 34 участва в основни изследвания. В сътрудничество с Медицинското училище в Хановер, Vita 34 възнамерява да разработи метод за получаване на плурипотентни стволови клетки, получени от кръв от пъпна връв (ipS клетки). От тях могат да се произвеждат специализирани клетки на тялото - например, клетки от сърдечен мускул или чернодробни клетки.

ПРИДОБИТА ЗАГУБА НА СЛУХА

В Детската мемориална болница, Хюстън, Тексас, децата със загуба на слуха се третират със собствена кръв от пъпна връв. Целта на проучването е ясна: изследователите искат да намерят алтернативен начин за лечение, който да възстанови слуха и по този начин да се преодолеят проблемите с езиковото развитие и трудностите в училище и в работна среда.

РАННО УВРЕЖДАНЕ НА МОЗЪКА 

Ранното увреждане на мозвъка може да бъде предизвикано от липса на кислород по време на раждането, недохранване в утробата или пренатален инсулт. Деца с мозъчно увреждане вече са били лекувани със собствена кръв от пъпна връв по време на клинични изпитвания и терапевтични опити. Състоянието на много от пациентите се е подобрило. Това на практика потвърждава предположенията от опитите с животни. Открит е защитен ефект, предизвикан от стволовите клетки от кръвта на пъпната връв.

ПРИСАДКА ОТ ИЗКУСТВЕНА КОЖА 

Учените от Университета в Гранада са разработили изкуствена присадка на кожа от стволови клетки от пъпна връв, която да се  прилага клинично след изгаряния или наранявания.

ТУМОРИ ПРИ ДЕЦАТА

Децата с тумори получават собствена кръв от пъпна връв след химиотерапия, за да стимулират образуването на кръв и за рестартиране на имунната система.

РАК НА РЪВТА

Днес, повечето стволовите клетки от здрави братя и сестри или донори се използват за терапия. Собствената кръв от пъпна връв се използва в редки изключителни случаи.

ДИАБЕТ ТИП 1

Децата с ювенилен диабет са били лекувани със собствена кръв от пъпна връв в клинично проучване, поддържано от Vita 34. Така, унищожаването на инсулин-продуциращите клетки от имунната система трябва да бъде спряно.

ТЕРАПИЯ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ СЛЕД ИНФАРКТ

Заедно с Университета в Росток, изследователи на Vita 34, открили в експеримент с животни, че след инфузия на кръв от пъпната връв, се подобрява кръвния поток и капацитета на изпомпване на сърдечния мускул след сърдечен удар.

ТЕРАПИЯ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ СЛЕД ИНСУЛТ

Резултатите от съвместните предклинични проучвания с Университета в Лайпциг и Института Фраунхофер (IZI) показаха, че парализата и движенията след инсулт могат да бъдат намалени чрез инфузия на кръв от пъпна връв.

Приложения на стволовите клетки в модерната медицина
ТЪКАННА БАНКА СЕЛСФОРГУД ЕООД © 2022