Тъканна Банка №1 В Германия!Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 18:00

Успешните трансплантации на Vita34


Ето с какво се гордеем - с нашите успешни трансплантации по цял свят!

С най-голяма гордост ви съобщаваме за 46тата и 47ма успешна трансплантация на Vita34!

При 47мата успешна трансплантация са приложени стволови клетки от другото дете в семейството на 7-годишното братче. Водещ лечението - проф. д-р J. Schulte в Charité в Берлин на 05.03.21. Приложение в областта: Онкологични и кръвни заболявания (анемия на Фанкони).
46та проба е приложена автоложно на 7-годишно момиченце в клиничното изпитване NCT04007224 от д-р Felician Stancioiu в Букурещ на 24.02.21. Област на приложение: мозъчно увреждане + болест на ЦНС (аутизъм) 

44-тата и 45-тата успешна трансплантация със стволови клетки на Vita 34, извършени в Румъния през Август 2020. Пациентите са момчета на 5- и 9- години с аутизъм.

43-тата трансплантация на Vita 34, която се извърши в Германия. Лекувано е 6- годишно момче с тежка хронична неутропения. То получи кръв от пъпната връв от здравото по-малко дете в семейството.

42-та  успешна трансплантация със стволови клетки на Vita 34, се проведе в Тбилиси, Грузия. Лекувано е 7- годишно момиче с дискинетично-спастична церебрална парализа. Тя получи трансплантация на стволови клетки от здравото по-малко дете в семейството.

41-та успешна трансплантация със стволови клетки на Vita 34, се проведе в Charité, Берлин през Април 2019. На терапията е подложено 6-годишно момиче с остра миеловидна левкемия. Стволовите клетки, които са приложени за лечението са взети от по-малкото дете в семейството.

39-та и  40-та трансплантация са извършени в Берлин, Германия, през януари 2019 г. Пациентите са 11- и 18- месечни деца с диагнозата  мозъчно увреждане.Трансплантацията е извършена в болницата Charité в Берлин, която е специализирана в извършването на тови вид лечения.

38-та трансплантация е извършена в Букурещ, Румъния, през януари 2019 г. Пациентът е 4-годишно момиче с аутизъм.

Първата ни успешна трансплантация: Автоложна кръв при лечение на Остра Левкемия
Диагноза: Рецидивираща остра B-клетъчна левкемия (preB-ALL), тежко засягане на костния мозък (94%), без заразяване на цереброспиналната течност. Пациентът е на 3 години. Лечението: Трансфузия на автоложна кръв от пъпна връв. Предварително лечение: индукционна терапия (1-ва пълна ремисия) + 44 седмици на консолидационно лечение (рецидив при ЦНС) + реиндукционна  терапия (2-ра пълна ремисия) + 2-ро консолидационно лечение. Място на лечение: Катедра по хематология/онкология и лъчева онкология, Детска болница Advocate Hope и Медицински център Christ, Oak Lawn, Илинойс, САЩ. Резултат: Трансфузия на кръв от пъпна връв без странични ефекти, без реакция на отхвърляне (GvHD). Една година след трансфузията има леко понижение на клетъчната плътност в костния мозък, но хематопоезата е все още нормална. Две години след кръвопреливането на кръв от пъпната връв, пациентът все още е в пълна ремисия. Текущото състояние на пациента не може да бъде упоменато, поради съображения за поверителност на личните данните.

Успешна трансплантация: Автоложна кръв при лечение на Детска Церебрална Парализа, причинена от Хипоксично-Исхемично Мозъчна увреждане, след сърдечен арест. Диагноза: кома + детска церебрална парализа, причинена от хипоксично-исхемично мозъчно увреждане, след спиране на сърдечната дейност (сърдечен арест), причинен от септичен шок при многоорганна недостатъчност, причинена от илеус. Лечение: Преливане на автоложна кръв от пъпната връв, при липса на възможности за лечение, последвано от интензивна ежедневна физиотерапия, в продължение на 40 месеца. Пациентът е на 2,5 години, лечението е в Германия. Резултат: Обширна неврологична рехабилитация (включително възвръщане на зрението,самостоятелно хранене, усмивка, повторно обучение да говори, да се движи и да си взаимодейства с  околната среда).

Така до днес имаме успешно извършени 18 алогенни и 29 автоложни трансплантации, като 20 са Стандартна терапия и 27 са Регенеративна медицина, част от Клинични проучвания.

Успешни трансплантации на стволови клетки, съхранени във Vita34
ТЪКАННА БАНКА СЕЛСФОРГУД ЕООД © 2021