Тъканна Банка №1 В Германия! Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 17:00

ПРИЛОЖЕНИЕ НА СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ

ПРИЛОЖЕНИЕ НА СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ

Към този момент стволови клетки, съхранявани във Vita 34, вече са били приложени успешно хиляди пъти. Те са прилагани при лечението на ракови заболявания като левкемия и невробластом, хемопоетични нарушения като апластична анемия или бета таласемия, имунни дефекти като SCID (тежко комбинирано имунодефицитно заболяване) или Уискот-Олдрич синдром, инфантилно мозъчно увреждане. В световен мащаб се провеждат множество клинични изследвания разглеждащи възможността стволовите клетки да бъдат прилагани за възстановяване на увредените тъкани след злополука или за лечение на рак.

УСПЕШНИТЕ ТЕРАПИИ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ НЕ СА НАУЧНА ФАНТАСТИКА
Стволовите клетки от кръв от пъпна връв/ пъпна връв и плацента са специални. Те са млади, мощни и жизнеспособни. В световен мащаб се провеждат множество клинични изследвания за пригодността на стволовите клетки за регенерация на увредени тъкани след инциденти или за дегенеративни заболявания. Подобно на Vita 34, много здравни специалисти и учени вярват в потенциала на стволовите клетки: кръвта от пъпна връв и тъканите, които са богати на стволови клетки, ще бъдат важен терапевтичен вариант в бъдещата медицина.

Vita 34 участва активно в това развитие. Ние сме ангажирани с нашия вътрешен отдел за изследвания и разработки, и в сътрудничество с водещи университети и изследователски институции в цяла Европа в областта на основните и приложни изследвания. Клиентите на Vita 34 се възползват от това ноу-хау: Разширяването на познанията в изследванията на стволови клетки прави съхранените проби със стволови клетки на вашето дете по-ценни с всеки изминал ден.

СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ОТ ДЪЛГО ВРЕМЕ ПРИ ЛЕЧЕНИЕТО НА РАК
Стволовите клетки се прилагат при лечение на сериозни заболявания повече от 55 години. Те се прилагат особено за лечение на рак, който изисква висока доза химиотерапия. Собствените стволови клетки на пациента се извличат от костния мозък или периферната кръв преди химиотерапията, съхраняват се временно и се трансплантират след лечението, за да се минимизират страничните ефекти на агресивното лечение. Целта е да се подпомогне регенерацията на разрушени клетки.

Освен рака, всяка година, хиляди души се сблъскват с общи заболявания като деменция, която принадлежи към невродегенеративните заболявания, сърдечния инфаркт, инсулт, артрит или диабет. Терапията със стволови клетки предлага голям потенциал за лечение на такива заболявания. Експертите очакват, че всеки седми човек до 70-годишна възраст ще се нуждае от терапия на базата на стволови клетки в бъдеще, за да бъдат регенерирани болни или възрастни клетки и тъкани.

СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ, СЪХРАНЯВАНИ ВЪВ VITA34, ВЕЧЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ
Възможността да се съхраняват стволови клетки не означава автоматично че те се прилагат. Трансплантацията на стволови клетки изисква огромни познания и опит. Досега в практиката са приложени стотици проби със стволови клетки, съхранявани с Vita 34. Те вече са били прилагани при лечението на рак (като левкемия и невробластом), хематопоетични нарушения (като апластична анемия или бета таласемия), имунни дефекти (като тежка комбинирана имунна недостатъчност или Уискот Олдрич синдром), инфантилно мозъчно увреждане и инфантилен диабет тип 1.

Стволовите клетки се наричат градивни елементи на живота, защото цялото човешко същество се развива от първите стволови клетки. Следователно потенциалът на стволовите клетки е огромен и вече предвижда напълно нови терапевтични възможности в областта на индивидуализираната, регенеративна медицина.
Измерено чрез приложенията в клиничните опити за лечение и проучвания, Vita 34 е най-опитната частна банка за стволови клетки в Европа и в света

ВЪЗМОЖНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ НА СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ УВЕЛИЧАВАТ
Учените очакват по-нататъшни открития и разработки в областта на терапията със стволови клетки през следващите години.
Стволовите клетки вече са били успешно приложени за:

Хемопоетични нарушения
Остра и хронична левкемия (AML / ALL или CML / CLL)
Миелодиспластичен синдром
Лимфоми (Ходжкинов лимфом, Неходжкинов лимфом)
Апластична анемия
Сърповидно-клетъчна анемия
Бета таласемия
Имунодефицит
SCID (тежка комбинирана имунна недостатъчност)
Синдром на Уискот Олдрич
Метаболитни нарушения
Мукополизахаридоза
Рак
Множествена миелома
Невробластом

При клинични проучвания и опити за лечение, тестовете за стволови клетки са тествани със следните показания:

Автоимунни заболявания
Захарен диабет тип 1
Ревматоиден артрит
кожна туберкулоза
Болест на Крон
Болест на присадка срещу приемник (GvHD)
Увреждания на мозъка
Деменция, по-специално болест на Алцхаймер
Увреждания на мозъка, причинени от инциденти или рак
Инфантилно увреждане на мозъка (церебрална пареза)
Сърдечно-съдови заболявания
Сърдечен инфаркт
Множествена склероза
Амиотрофична латерална склероза
Аутизъм
Загуба на слуха
ХИВ
Цироза на черния дроб
Булеза на епидермолиза