Тъканна Банка №1 В Германия! Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 17:00

УПОТРЕБАТА НА КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЛАЦЕНТА В МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА

УПОТРЕБАТА НА КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЛАЦЕНТА В МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА

Изследователските области на регенеративната медицина са много обширни и изключително обещаващи. Водещи учени смятат, че в близко бъдеще всеки седми човек ще има нужда от клетъчна терапия през живота си. Затова Vita 34 работи за усъвършенстване на опита си.

Изследователските области на регенеративната медицина са много обширни и изключително обещаващи. Водещи учени смятат, че в близко бъдеще всеки седми човек ще има нужда от клетъчна терапия през живота си. Затова Vita 34 работи за усъвършенстване и за постоянното разширяване на приложението й.

„От много години се занимавам с изследването на стволовите клетки и кръвта от пъпната връв. Убедена съм, че кръвта и тъканта от пъпната връв ще бъдат широко използвани в бъдеще в медицината.“ – Д-р Маргит Мюлер (специализиран медицински и научен отдел)
В медицината на бъдещето, клетките ще бъдат утвърдени като терапевтичен компонент. В продължение над 25 години екипът за научни изследвания и развитие на Vita 34 – биолози, биохимици и медицински техници – е посветен на изследването на кръв от пъпна връв и тъканни стволови клетки. В сътрудничество с реномирани университети и изследователски институти, Vita 34 изследва нови възможности за лечение на сърдечносъдови заболявания, заболявания на кръвотворната система и диабет тип 1. Много лекари и учени, също като Vita 34, варват че съществува огромен медицински потенциал в терапиите със стволови клетки. Vita 34 активно оформя това развитие.

Тук представяме избрани изследователски проекти с кръв от пъпна връв за някои заболявания и показания:

ОСНОВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Vita 34 участва в основни изследвания. В сътрудничество с Медицинското училище в Хановер, Vita 34 възнамерява да разработи метод за получаване на плурипотентни стволови клетки, получени от кръв от пъпна връв (ipS клетки). От тях могат да се произвеждат специализирани клетки на тялото – например, клетки от сърдечен мускул или чернодробни клетки.

ПРИДОБИТА ЗАГУБА НА СЛУХА
В Детската мемориална болница, Хюстън, Тексас, децата със загуба на слуха се третират със собствена кръв от пъпна връв. Целта на проучването е ясна: изследователите искат да намерят алтернативен начин за лечение, който да възстанови слуха и по този начин да се преодолеят проблемите с езиковото развитие и трудностите в училище и в работна среда.

РАННО УВРЕЖДАНЕ НА МОЗЪКА
Ранното увреждане на мозвъка може да бъде предизвикано от липса на кислород по време на раждането, недохранване в утробата или пренатален инсулт. Деца с мозъчно увреждане вече са били лекувани със собствена кръв от пъпна връв по време на клинични изпитвания и терапевтични опити. Състоянието на много от пациентите се е подобрило. Това на практика потвърждава предположенията от опитите с животни. Открит е защитен ефект, предизвикан от стволовите клетки от кръвта на пъпната връв.

ПРИСАДКА ОТ ИЗКУСТВЕНА КОЖА
Учените от Университета в Гранада са разработили изкуствена присадка на кожа от стволови клетки от пъпна връв, която да се прилага клинично след изгаряния или наранявания.

ТУМОРИ ПРИ ДЕЦАТА
Децата с тумори получават собствена кръв от пъпна връв след химиотерапия, за да стимулират образуването на кръв и за рестартиране на имунната система.

РАК НА РЪВТА
Днес, повечето стволовите клетки от здрави братя и сестри или донори се използват за терапия. Собствената кръв от пъпна връв се използва в редки изключителни случаи.

ДИАБЕТ ТИП 1
Децата с ювенилен диабет са били лекувани със собствена кръв от пъпна връв в клинично проучване, поддържано от Vita 34. Така, унищожаването на инсулин-продуциращите клетки от имунната система трябва да бъде спряно.

ТЕРАПИЯ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ СЛЕД ИНФАРКТ
Заедно с Университета в Росток, изследователи на Vita 34, открили в експеримент с животни, че след инфузия на кръв от пъпната връв, се подобрява кръвния поток и капацитета на изпомпване на сърдечния мускул след сърдечен удар.

ТЕРАПИЯ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ СЛЕД ИНСУЛТ
Резултатите от съвместните предклинични проучвания с Университета в Лайпциг и Института Фраунхофер (IZI) показаха, че парализата и движенията след инсулт могат да бъдат намалени чрез инфузия на кръв от пъпна връв.