Тъканна Банка №1 В Германия!Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 18:00
Защо да съхраните

Добри причини за съхранението на стволови клетки. Защо трябва да го направите?

 

1

Стволовите клетки от пъпната връв на детето са уникални. Те са особено млади, жизнеспособни и лесни за извличане.

2

Стволовите клетки са ценен материал за медицинските клетъчни терапии. Всеки седми човек ще се нуждае от стволови клетки за лечение.

3

Стволовите клетки са в центъра на научните изследвания. Клиничните проучвания, провеждани в световен мащаб, постоянно изследват и въвеждат нови терапевтични възможности.

4

Стволовите клетки от пъпната връв имат почти неограничени възможности. Криосъхранението им запазва ценните им свойства.

5

Стволови клетки от кръв от пъпна връв се прилагат успешно. Днес те помагат при лечението на повече от 80 болести.

Стволовите клетки - защо са толкова важни?

Стволовите клетки - защо са толкова важни?

Стволовите клетки са градивните елементи на живота. Те контролират регенерацията и възстановяването в случай на наранявания и заболявания и са част от тялото ни през целия ни живот.

прочетете повече

Стволовите клетки от пъпната връв

Стволовите клетки от пъпната връв

Стволовите клетки могат да регенерират телата ни за цял живот. Те са склонни да стареят като нас и да се делят, възобновяват и възстановяват все по-малко с напредване на възрастта, за това процесът на стареене става видим.

прочетете повече

Нашите услуги

Нашите услуги 

прочетете повече

"Най-добрата възможност да подсигурите детето си със стволови клетки е по време на раждането!"

 

Ирина Вейнхард (акушерка)

Здравейте, имате въпрос?

Това са някои от най-често задаваните въпроси. Ако не намерите това, което ви трябва, моля свържете се с нас.


Могат ли родителите и братята и сестрите да се възползват от стволовите клетки?

Като цяло, да. Опасни отхвърляния след трансплантация не се появяват само когато тъканните характеристики на донора и реципиента съвпадат. Вероятността кръвта на пъпната връв да е съвместима с родителите не е голяма. Шансовете за лечение на брат или сестра с кръв от пъпна връв са значително по-добри. Вероятността характеристиките на тъканите да съвпаднат е над 25%. В случай, че кръвта от пъпна връв се прилага в семейството, алогенно,  Vita 34 ще определи необходимите HLA характеристики, ще направи HLA типизиране на профила.


Какво се случва, ако детето ми се нуждае от стволови клетки?

Vita 34 има собствена лаборатория, която работи всеки ден, и надежден куриер, който е на разположение денонощно. Когато времето е от съществено значение, ние транспортираме стволовите клетки в рамките на няколко часа до всяка болница в Германия (времето за транспортиране до болници извън Германия е по-дълго и варира в зависимост от направлението) - разбира се, след като кръвта от пъпната връв е изследвана отново. Ние сме създли първия в Европа мобилен екип на територията на Европейския съюз можем да реагираме и за спешна трансплантация. В повечето случаи обаче, в които досега е прилагана кръв от пъпна връв на Vita 34, ние винаги сме били в контакт с родителите и присъстващите лекари няколко месеца преди датата на трансплантацията на стволови клетки.


Трудно ли е да се вземе кръв от пъпна връв?

Не, точно обратното. Именно простото и безопасно взимане прави кръвта от пъпна връв толкова интересен източник на стволови клетки. След раждането на бебето и отрязването на пъпната връв, кръвта се извлича от частта от пъпната връв, която все още е свързана с плацентата. Майката и детето не усещат нищо.


Възможно ли е да се вземе кръв от пъпна връв навсякъде?

Кръвта от пъпна връв може да бъде взета в България само след като медицинския персонал е обучен на място от съответната банка за взимане на стволови клетки. Vita 34 организира обучения в цяла България и притежава съответния официален лиценз. Следователно взимането на кръв от пъпна връв е възможно в почти всеки родилен дом в страната.


Какъв е опитът на Вита 34?

Vita 34 е основана през 1997 г. и поради това е с най-голям опит в областта на съхранението на стволови клетки в Германия и немскоговорящите страни. Първата частна банка за съхранение на стволови клетки в Европа. В нашите лбортории вече са съхранени над 1 милион проби със стволови клетки. Ние разработихме много от методите и процедурите, които са приети за стандартни в наши дни в Германия.


ТЪКАННА БАНКА СЕЛСФОРГУД ЕООД © 2022