Тъканна Банка №1 В Германия! Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 17:00

Пъпна връв

Стволови клетки от тъканта на пъпната връв и плацента – Мезенхимни стволови клетки (MSC)

Изборът за съхранението на тъкан от пъпната връв и плацента във Vita34 е сравнително нова възможност пред младите семейства. Тъканта на пъпната връв и плацентата са един от най-богатите източници на MSC. Поради високия потенциал за диференциация, учените и лекарите се надяват да разработят нови терапии с помощта на MSC

ДОБРИ ПРИЧИНИ ЗА СЪХРАНЕНИЕТО НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ. ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИТЕ?

Тъканта на пъпната връв и плацентата съдържат голямо количество млади, жизнеспособни мезенхимни стволови клетки и са обещаващ източник за лечение в регенеративна медицина и имунологията.

Изборът за съхранението на тъкан от пъпната връв и плацента във Vita34 е сравнително нова възможност пред младите семейства. Мезенхимните стволови клетки (MSC), имат способността да се диференцират in vitro. Досега MSC са изолирани от костен мозък, мастна тъкан и други съединително-тъканни структури. Въпреки това, тъканта на пъпната връв и плацентата са най-богатите източници на MSC.

Поради високия потенциал за диференциация, учените и лекарите се надяват да разработят екстензивни терапии с помощта на MSC. В допълнение към потенциала на мултипотентните стволови клетки, MSC имат имуноподтискащо и имуномодулиращо действие. Понастоящем MSC се използват в над 4000 клинични проучвания в световен мащаб, напр. при заболявания на съдовата система, при автоимунни заболявания или при артроза на ставите. Вече става очевидно, че автоложните МСК се използват по-често от алогенните стволови клетки. Младите, здрави МСК (както и в тъканта на пъпната връв) имат по-добри характеристики от тези на МСК, придобити по-късно в живота или от пациенти с хронични заболявания.

КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ / ПЪПНА ВРЪВ / ПЛАЦЕНТА – ПРЕДИМСТВА И СПЕЦИАЛНИ СВОЙСТВА

Стволовите клетки от кръвта на пъпната връв и тъканта на пъпната връв и плацентата са истинско съкровище. Съхранената проба със стволови клетки е на разположение за цял живот и осигурява спокойствие. Ако е необходимо пробите се размразяват и да се използват като част от медицинските терапии.

СЪХРАНЕНИЕ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ И ПЛАЦЕНТА ВЪВ VITA34

Vita34, най-опитният доставчик в немско-говорящия свят, е вашият компетентен партньор за съхранение на кръв от пъпна връв/ тъкан от пъпна връв и плацента. За да сме сигурни, че клетките на вашето дете са с най-доброто качество в продължение на много години, ние разработихме надеждни процеси и безопасни материали за съхранение.

ПЪПНАТА ВРЪВ И ПЛАЦЕНТАТА – ОСОБЕНО БОГАТИ НА ЦЕННИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Пъпната връв и Плацентата са връзката между майката и детето. Съдържат много кръвоносни съдове, в които кръвта на пъпната връв пулсира. За да бъдат защитени, те са покрити с тъкан от пъпна връв, която ги предпазва и поддържа. Плацентата е защитена чрез амниотичната мембрана, богата на уникални амнион клетки с големи възможности. В плацентата се счита, че има дори 10 пъти по- голям брой стволови клетки и от пъпната връв.

УПОТРЕБАТА НА КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЛАЦЕНТА В МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА

Изследователските области на регенеративната медицина са много обширни и изключително обещаващи. Водещи учени смятат, че в близко бъдеще всеки седми човек ще има нужда от клетъчна терапия през живота си. Затова Vita 34 работи за усъвършенстване на опита си.