Тъканна Банка №1 В Германия! Безплатна консултация със специалист пон-пет от 9:00 до 17:00

СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЛАЦЕНТА

СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ОТ КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЪПНА ВРЪВ/ ПЛАЦЕНТА

Стволовите клетки стареят с нас и могат да пострадат от болести и влияния на околната среда, но тези от пъпната връв са различни. Те се извличат безопасно и лесно, веднага след раждането, и се замразяват чрез криоконсервация. Те не остаряват и остават незасегнати от влиянието на околната среда и болестите.

Стволовите клетки са с всестранен потенциал. От първата стволова клетка, а именно оплодената яйцеклетка, се развива в цялото човешко същество. Стволовите клетки се размножават и диференцират в повече от 200 различни типа клетки.

Стволовите клетки стареят с нас и могат да пострадат от болести и влияния на околната среда, но стволовите клетки от пъпната връв са различни. Те се извличат безопасно и лесно веднага след раждането. Процедурата не крие риск за майката и детето. Клетките се замразяват с течен азот на около -180 – 196 градуса по Целзий чрез криоконсервация. По този начин те запазват своите жизнени свойства. Клетките не стареят и остават незасегнати от влиянието на околната среда и болестите.

Докато кръвта от пъпна връв съдържа особено голямо количество хематопоетични стволови клетки, т.е. кръвни стволови клетки, желеобразната тъкан на пъпната връв (т.нар. Желе от Уортън) съдържа голям брой мезенхимни стволови клетки (MSC), а Плацентата съдържа 10 пъти по- голям брой мезенхимни стволови клетки, Амнион, други плацентарни клетки. Те са отговорни за поддържането и възстановяването на съединителната тъкан, костите, хрущялите и мускулите и са много интересни за регенеративната медицина.

НЕОНАТАЛНИ КЛЕТКИ ОТ УМБИЛИКАЛНА КРЪВ
През последните три месеца на бременността, стволовите клетки започват да мигрират; те се оставят да се носят с кръвния поток към костния мозък. Тази последна миграция е и причината, поради която кръвообращението на нероденото дете съдържа толкова много жизнеспособни стволови клетки. Следователно пъпната връв съдържа милиони обикновено безвирусни стволови клетки. Те могат да бъдат събрани лесно при раждане и са различни от ембрионални стволови клетки, които са етично неприемливи. Поради високия си потенциал за развитие, те могат да станат различни видове клетки. Всички нови кръвни клетки, естествената имунна система на организма, както и други тъкани на органи могат да се развият от стволови клетки, съдържащи се в пъпната връв.

ПРЕДИМСТВА НА СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ и ПЛАЦЕНТА

Събирането им, става чрез безболезнена и напълно безопасна за майката и детето процедура.


Те са млади, не са повредени и незамърсени.


Те могат да се развият в множество видове клетки.

Потенциалът на тяхното приложение е гъвкав – по-специално по отношение на отглеждането и регенерирането на увредената тъкан.

Vita 34 е единствената биотехнологична компания в Германия, лицензирана да събира не само стволови клетки от кръв от пъпна връв, но и стволови клетки от тъканта на пъпната връв и плацентам, за да ги осигури за бъдещето.

Процедурата, разработена от Vita 34 е сертифирицана по GMP стандарт и гарантира безопасно крио-съхранение на пъпната връв. По този начин ние докосваме пълния потенциал на пъпната връв.

СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ ОТ ПЪПНА ВРЪВ СА ПРЕКАЛЕНО ДОБРИ, ЗА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ
Пъпната връв (чиято дължина може да достигне един метър) и Плацентата са уникален резервоар на стволови клетки, който все още прекалено често се изхвърля в болничните отпадъци. Експертите изчисляват, че 95% от всички пъпни върви се изхвърлят неизползвани (до 200 милилитра кръв от пъпна връв могат да бъдат събрани от пъпната връв след отрязването й). Когато кръвта от пъпната връв и самата пъпната връв с плацентата се съхраняват, резервоарът на стволови клетки е достъпен за цял живот.

СРАВНЕНИЕ НА ИЗТОЧНИЦИТЕ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Сравнение на източниците на стволови клеткиНеонатални стволови клеткиВъзрастни стволови клеткиЕмбрионални стволови клетки
Възможност за диференциация в различни типове клетки+++
Висок потенциал за пролиферация++
Нисък риск от образуване на тумори++
Нисък риск от вирусно замърсяване++
Възможност за автоложно присаждане++
Надеждно лечение на пациенти++